QUADRIFOGLIO.
ALWAYS ON THE SIDE OF THOSE WHO DARE

Het legendarische embleem van Alfa Romeo's best presterende auto.

A SYMBOL OF UNCOMPROMISING PERFORMANCE

Dankzij hun innovatieve technieken en prestaties vertegenwoordigen de Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio de essentie van Alfa Romeo's sportiviteit en rijplezier.

Door het gebruik van ultralichte materialen en de uitzonderlijke 2,9 V6 bi-turbo 510 pk motor kunnen beide modellen een ongekend gunstige gewichts/pk-verhouding garanderen.

The hallmark of a legend

Het begin

De historie van het Quadrifoglio-embleem gaat terug tot 1923. In dat jaar won Ugo Sivocci de Targa Florio in een Alfa Romeo RL, met op de motorkap een witte ruit met een klavertje vier erin. Daarmee had hij zijn geluk afgedwongen. Maar niet voor lang: enkele maanden later verongelukte hij tijdens de trainingen voor de Grand Prix van Europa op Monza. Het klavertje vier was op dat moment dan ook nog niet op zijn Alfa Romeo P1 geschilderd, waar hij op dat moment in reed... Sinds die tijd staat deze “good-luck charm”, ofwel het Quadrifoglio-embleem, symbool voor Alfa Romeo’s grenzeloze passie voor de autosport: een traditie die zich voortzet.

Het embleem van wereldwijde triomfen

De historie van het Quadrifoglio-embleem is nauw verweven met die van de autosport. In 1925 won Alfa Romeo het eerste Grand Prix-wereldkampioenschap en in 1950 en 1951 legde het beslag op de eerste twee titels in de Formule 1. Op de erelijst prijken verder nog drie andere wereldtitels en honderden zeges in allerlei kampioenschappen in Italië en de rest van Europa. Dit glorieuze Alfa Romeo-verleden zit diep in het merk-DNA verankerd en vormt een integraal onderdeel van elk Quadrifoglio-model.

Built to conquer

GIULIA QUADRIFOGLIO

Ontdek de kracht van vertrouwen met Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Prestaties zonder compromis, de perfecte balans, real-time verdeling van koppeling en vermogen: allemaal zodat u uw emoties optimaal kan beleven.

STELVIO QUADRIFOGLIO

Ervaar echt rijplezier met de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: zijn pure kracht is perfect gecombineerd met verfijnde elegantie en geavanceerde technologie om krachtige emoties op te wekken.