QUADRIFOGLIO.
ALWAYS ON THE SIDE OF THOSE WHO DARE

Een embleem dat is voorbehouden aan de sportiefste modellen van Alfa Romeo.

A SYMBOL OF UNCOMPROMISING PERFORMANCE

Dankzij innovatie en door lering te trekken uit onze prestaties representeren de Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio de essentie van sportiviteit en rijplezier volgens Alfa Romeo. Lichte materialen en de uitzonderlijk sterke 2.9 V6 bi-turbo met 510 PK staan garant voor de perfecte balans tussen gewicht en prestaties.

Het kenmerk van een legende

VAN GELUKSSYMBOOL TOT LEGENDE

Het verhaal van de Quadrifoglio begint in 1923 als Ugo Sivocci de Targa Florio wint met zijn Alfa Romeo RL. Deze auto draagt het embleem van een klavertjevier op een witte achtergrond. Helaas overlijdt Sivocci een paar maanden later in een tragisch ongeluk: hij rijdt op dat moment in auto zonder het kenmerkende klavertjevier, zijn talisman. Vanaf dat moment wordt de Quadrifoglio een symbool dat staat voor onze passie voor autoracen: een traditie die we al tientallen jaren voortzetten..

DE PALMARES VAN DE QUADRIFOGLIO

Noem een belangrijke race, circuit of kampioenschap en het Quadrifoglio-embleem vindt u terug in de hoogste regionen van de ranglijsten. Zo wint Alfa Romeo in 1923 het GP-kampioenschap en schrijven we in 1950 en 1951 onze eerste wereldtitels in de Formule 1 op onze palmares bij. Dit zijn slechts enkele titels die Alfa Romeo toevoegt aan een zegereeks van 5 wereldkampioenschappen en honderden Italiaanse en Europese titels. Deze overwinningen zijn niet alleen onderdeel van onze historie: ze staan ook aan de basis van ieder Quadrifoglio–model.

QUADRIFOGLIO 100° ANNIVERSARIO

DE VIERING VAN EEN ICOON

15 april 1923 staat gegrift in de gedachten en harten van Alfa Romeo-fans wereldwijd en in onze racehistorie in het bijzonder. Nu, een eeuw later, vieren we onze historie met een nieuw model dat een embleem draagt dat special voor deze gelegenheid is ontworpen

Gemaakt voor de overwinning

GIULIA QUADRIFOGLIO

Ontdek de kracht van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Compromisloze prestaties, perfecte balans en de rechtstreekse verdeling van koppel en kracht stellen alles in het werk om je zintuigen te prikkelen.

STELVIO QUADRIFOGLIO

Ervaar het ultieme gevoel van rijplezier in de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: pure kracht en innovatie zijn perfect in balans met zijn verfijnde elegantie en prikkelt daardoor al uw zintuigen en emoties.