Alfa Romeo Giulia GTA

Fortune favours the brave

Alfa Romeo Giulia GTA achteraanzicht - rood

DE WEDERGEBOORTE VAN EEN LEGENDE

De lettercombinatie 'GTA' dateert uit 1965, toen Alfa Romeo een speciaal door Autodelta getunede versie van de Giulia Sprint GT introduceerde onder de naam Giulia Sprint Gran Turismo Alleggerita. Die laatste term betekent 'lichter gemaakt' en was toegevoegd omdat de auto was voorzien van een aluminium lichtgewicht carrosserie.
Ter gelegenheid van Alfa Romeo's 110-jarig bestaan is volgens dezelfde uitgangspunten van 'meer vermogen, minder gewicht' nu een GTA op basis van de huidige Giulia ontwikkeld die slechts in een beperkte serie van 500 exemplaren zal worden gebouwd.

Meer weten?

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op via 00800 2532 4200 of vul het onderstaande contactformulier in: een van onze verkoopadviseurs zal daarna zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

ONTDEK MEER
Alfa Romeo Giulia GTA vooraanzicht - rood

GEBOUWD OM TE PRESTEREN

De nieuwe Giulia GTA is uitgerust met Alfa Romeo's 2,9-liter V6 bi-turbomotor waarvan het vermogen is opgevoerd tot 540 pk (397 kW). Dezelfde krachtbron ligt ook in de 'street legal' race-versie GTAm, die dankzij de toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel, aluminium en speciale composieten 100 kg lichter is en daardoor een uitzonderlijk gunstige gewichts-/pk-verhouding heeft.

DE OORSPRONG

OVERIN DAGELIJKS

De oorspronkelijke Giulia GTA was direct zeer succesvol in races.
Zo won hij driemaal achtereen de constructeurstitel in het Europees toerwagenkampioenschap, veroverde hij tientallen nationale titels en won hij honderden individuele races in alle delen van de wereld.
Ondersteund door de reclameslogan “Een overwinning per dag in je dagelijkse auto” gaf hij het sportieve imago van het hele Alfa Romeo-gamma nieuwe glans.