DE NIEUWE ALFA ROMEO GIULIA GTA

Een legende is terug.

Nuova Giulia GTA | Alfa Romeo

LIMITED EDITION,
TIJDLOZE PRESTATIES

De lettercombinatie 'GTA' dateert uit 1965, toen Alfa Romeo een speciaal door Autodelta getunede versie van de Giulia Sprint GT introduceerde onder de naam Giulia Sprint Gran Turismo Alleggerita. Dat laatste betekent 'lichter gemaakt' en was toegevoegd omdat de auto was voorzien van een aluminium lichtgewicht carrosserie.

Ter gelegenheid van Alfa Romeo's 110-jarig bestaan is volgens dezelfde uitgangspunten van 'meer vermogen, minder gewicht’ nu een GTA op basis van de huidige Giulia ontwikkeld die slechts in een beperkte serie wordt gebouwd.

Giulia GTA Alfa Romeo Sportiva | Alfa Romeo

DE OORSPRONG
EEN OVERWINNING PER DAG
IN JE DAGELIJKSE AUTO

De oorspronkelijke Giulia GTA was zeer succesvol in races. Zo won hij driemaal achtereen de constructeurstitel in het Europees toerwagenkampioenschap, veroverde hij tientallen nationale titels en won hij honderden individuele races in alle delen van de wereld.

Ondersteund door de reclameslogan ‘Een overwinning per dag in je dagelijkse auto’ gaf hij het sportieve imago van het hele Alfa Romeo-gamma nieuwe glans.

Nuove Giulia GTA e GTA<input type=text style="text-transform:lowercase;">m | Alfa Romeo

GTA & GTAm:
TWEE GEZICHTEN VAN DEZELFDE LEGENDE

De wedergeboorte van de GTA uit 1965 is er in twee versies, die beide wat betreft technische vooruitstrevendheid uit hetzelfde hout zijn gesneden als hun legendarische voorganger.

Nuova Giulia GTA Quadrifoglio | Alfa Romeo

DE NIEUWE GIULIA GTA

Ondanks zijn gedaante als sedan met vijf zitplaatsen en zijn typegoekeuring voor straatgebruik, oogt de nieuwe Giulia GTA als een raszuivere sportwagen. Dat heeft hij mede te danken aan zijn imposante 20-inch gesmede lichtmetalen velgen met centrale wielmoer, zijn frontsplitter overgenomen van de Giulia Quadrifoglio en zijn Sauber Aerokit-zijskirts en achterspoiler. Vanbinnen wordt zijn puur sportieve karakter onderstreept met Sparco-sportstoelen met carbon buitenschaal en bekleding van Alcantara®. Met het onmiskenbare geluid van zijn Akrapovič-uitlaat met titanium eindstukken bevestigt hij ook akoestisch zijn race-dna.

Giulia GTAM | Alfa Romeo

DE NIEUWE GIULIA GTAM:

Technologie en design vloeien samen in de nieuwe Giulia GTAm, de ultieme combinatie van vorm en functie volgens Alfa Romeo. Met zijn vergrote en verstelbare frontsplitter en eveneens verstelbare achterspoiler als meest onderscheidende sportieve blikvangers, belichaamt deze circuitgerichte tweezitter als geen ander het race-dna van het merk, waarbij stijl altijd in dienst staat van functie. Met zijn Sabelt-racestoelen met carbon buitenschaal en 6-punts veiligheidsgordels en met zijn met Alcantara® beklede rolbeugel achterin, verraadt deze supercar ook na het openen van het portier meteen waarvoor hij is gemaakt: strijden om de overwinning op de internationale race-circuits.

Nuova Giulia GTA e GTAM Engine | Alfa Romeo

GEBOUWD OM TE PRESTEREN

De nieuwe Giulia GTA en GTAm zijn uitgerust met Alfa Romeo's 2,9-liter V6 bi-turbomotor, waarvan het vermogen is opgevoerd tot 540 pk (397 kW) en die met 187 pk per liter het hoogste specifiek vermogen van zijn klasse heeft.

Dezelfde krachtbron ligt ook in de 'street legal' race-versie GTAm, die dankzij de toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel, aluminium en speciale composieten 100 kg lichter is dan de Giulia Quadrifoglio van modeljaar 2021 en daardoor een uitzonderlijk gunstige gewichts-/pk-verhouding heeft.

VOOR EEN COMPLETE GTA-BELEVING

Bij aankoop van uw Alfa Romeo Giulia GTA of GTAm ontvangt u een exclusief Experience Pack bestaande uit:
- Een Bell-racehelm voorzien van uw naam, speciaal voor de GTA ontworpen door het Centro Stile Alfa Romeo
- Een Goodwool-autohoes in de kleur van de auto
- Een carbon sleutelhanger voorzien van uw naam
Een raceoverall van Alpinestars, inclusief schoenen en handschoenen (alleen bij GTAm)

Alle kopers ontvangen bovendien een uitnodiging voor een eendaagse circuittraining van de Accademia di Guida Alfa Romeo in Italië.

ALFA CONNECT SERVICES
ALTIJD CONNECTED

Via de online diensten van Mopar® Connected Services kunt u altijd in verbinding blijven met uw nieuwe Giulia GTA of GTAm.

Ontdek de Giulia GTA & GTAm

GIULIA GTA & GTAm
FUNCTIONELE SCHOONHEID

Sportieve elegantie komt alleen tot zijn recht in combinatie met een passend prestatieniveau. Bekijk de video’s waarin Alfa Romeo's designchef Alessandro Maccolini en technisch verantwoordelijke Domenico Bagnasco meer vertellen over de ontwerpdetails van de nieuwe GTA en GTAm.

GIULIA GTA & GTAm AERODYNAMICA
GIULIA GTAm INTERIEUR
GIULIA GTA & GTAm VOORZIJDE
GIULIA GTAm ACHTERSPOILER
GIULIA GTA & GTAm VELGEN
Afbeeldingen zijn slechts ter illustratie.
Prijzen vanaf € 143.000 excl. btw (GTA) – € 147.000 excl. btw (GTAm).
Auto's kunnen niet meer worden besteld: alle vijfhonderd genummerde exemplaren zijn verkocht aan klanten over de hele wereld.
Brandstofverbruik Giulia GTA/GTAm (l/100 km): 10,8; CO2-emissie (g/km): 244.
Waarden zijn bepaald op basis van de WLTP-testprocedure en dienen slechts voor vergelijkingsdoeleinden. Laatste update 28 april 2021.