Quadrifoglio
  • EEN NIEUW TIJDPERK
  • HET BEGIN
  • OVERWINNINGEN
  • GALERIJ
  • MODELLEN

EEN ICOON VAN COMPROMISLOZE PRESTATIES

Een nieuw Quadrifoglio-tijdperk

Met hun geavanceerde en innovatieve techniek kondigen de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio een nieuw, ambitieus tijdperk aan voor Alfa Romeo. Dankzij hun 2,9-liter V6 bi-turbomotor van 510 pk/375 kW en het grootschalig toepassen van ultralichte materialen hebben beide modellen een ongekend gunstige gewichts/pk-verhouding. De ideale 50/50-gewichtsverdeling en superieure achterwiel- of vierwielaandrijving zorgen daarbij voor een verdere perfectionering van de wegligging en een nog scherpere rijdynamiek. Met hun indrukwekkende prestaties vormen ze de voorhoede van een nieuwe generatie Alfa Romeo's die de rijke Quadrifoglio-traditie in de toekomst voort zullen zetten. 

HET BEGIN

ONTSTAAN UIT BIJGELOOF, UITGEGROEID TOT EEN LEGENDE

Het begin

De historie van het Quadrifoglio-embleem gaat terug tot 1923. In dat jaar won Ugo Sivocci de Targa Florio in een Alfa Romeo RL met op de motorkap een wit vlak met een klavertjevier erin. Daarmee had hij het geluk afgedwongen, maar niet voor lang: enkele maanden later verongelukte hij dodelijk tijdens de trainingen voor de Grote Prijs van Europa op Monza. Het klavertjevier was dan ook nog niet op zijn auto geschilderd! Sinds die tijd staat het Quadrifoglio-embleem symbool voor Alfa Romeo’s grenzeloze passie voor de autosport.

OVERWINNINGEN

GLORIEUZE RACEHISTORIE

Het embleem van wereldwijde triomfen

De historie van het Quadrifoglio-embleem is nauw verweven met die van de autosport. In 1925 won Alfa Romeo het eerste Grand Prix-wereldkampioenschap voor constructeurs ooit en in 1950 en 1951 legde het beslag op de eerste twee titels in de Formule 1. Op de erelijst prijken verder nog drie andere wereldtitels en honderden zeges in allerlei kampioenschappen in Italië en de rest van Europa. Dit glorieuze verleden zit diep in het merk-dna verankerd en vormt een integraal onderdeel van elk Quadrifoglio-model.

ONTDEK DE LEGENDE
GALERIJ

MODELLEN

De Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio zijn Alfa Romeo's snelste en krachtigste seriemodellen ooit: ontdek hun sportieve dna en onovertroffen prestaties.