Quadrifoglio
  • EEN NIEUW TIJDPERK
  • HET BEGIN
  • OVERWINNINGEN
  • GALERIJ
  • MODELLEN

A SYMBOL OF UNCOMPROMISING PERFORMANCE

Het nieuwe Quadrifoglio tijdperk

Dankzij hun innovatieve technieken en prestaties vertegenwoordigen de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio de essentie van Alfa Romeo's sportiviteit en rijplezier.

 

Door het gebruik van ultralichte materialen en de uitzonderlijke 2,9 V6 bi-turbo 510 pk motor kunnen beide modellen een ongekend gunstige gewichts/pk-verhouding garanderen. De ideale 50/50-gewichtsverdeling zorgt daarnaast voor een nog scherpere rijdynamiek. 

HET BEGIN

BORN FROM SUPERSTITION, RAISED AS A LEGEND

Het begin

De historie van het Quadrifoglio-embleem gaat terug tot 1923. In dat jaar won Ugo Sivocci de Targa Florio in een Alfa Romeo RL, met op de motorkap een witte ruit met een klavertjevier erin. Daarmee had hij zijn geluk afgedwongen. Maar niet voor lang: enkele maanden later verongelukte hij tijdens de trainingen voor de Grand Prix van Europa op Monza. Het klavertjevier was op dat moment dan ook nog niet op zijn Alfa Romeo P1 geschilderd, waar hij op dat moment in reed... Sinds die tijd staat deze “good-luck charm”, ofwel het Quadrifoglio-embleem, symbool voor Alfa Romeo’s grenzeloze passie voor de autosport: een traditie die zich voortzet. 

OVERWINNINGEN

QUADRIFOGLIO’S WINNING LEGACY

Het embleem van wereldwijde triomfen

De historie van het Quadrifoglio-embleem is nauw verweven met die van de autosport. In 1925 won Alfa Romeo het eerste Grand Prix-wereldkampioenschap en in 1950 en 1951 legde het beslag op de eerste twee titels in de Formule 1. Op de erelijst prijken verder nog drie andere wereldtitels en honderden zeges in allerlei kampioenschappen in Italië en de rest van Europa. Dit glorieuze verleden zit diep in het merk-dna verankerd en vormt een integraal onderdeel van elk Quadrifoglio-model.

ONTDEK DE LEGENDE
GALERIJ

MODELLEN

De Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio zijn Alfa Romeo's snelste en krachtigste seriemodellen ooit: ontdek hun sportieve dna en onovertroffen prestaties.